2018. Április 21. 13:46

Frissitve04:17:07 AM GMT


Bioenergia Biomassza Kétszáz új munkahely létesül a hevesi biomassza erőműhöz kapcsolódva


Kétszáz új munkahely létesül a hevesi biomassza erőműhöz kapcsolódva

Kétszáz új munkahely létesül a hevesi biomassza erőműhöz kapcsolódvaHúsz megawatt teljesítményű biomassza erőmű létesítését tervezi a FIL-Energia Kft. Az öt-hat milliárd forintból megvalósítható létesítmény közvetlenül hatvan, a kapcsolódó tevékenységekkel együtt kétszáz ember számára nyújt majd munkát.

A kogenerációs, vagyis villamos áram és hőenergia termelésére is alkalmas, 20 megawatt teljesítményű erőmű Heves határában, egy tízhektáros ipari területen épül meg, várhatóan 2014-ig. A létesítményhez kapcsolódva 25 hektáron, a helyi gazdálkodók bevonásával üvegházi növénytermesztést terveznek az erőmű által termelt hőt felhasználva.

Az erőmű fűtőanyagaként fásszárú növényeket használnak majd. Miután Heves városban tíz százalék fölötti a munkanélküliség, az önkormányzat támogatja a beruházást. Annál is inkább így van ez, mert az erőmű működtetéséhez szükséges energianövények megtermeléséhez mintegy kétezer hektárnyi ültetvényre van szükség, ami további munkahelyeket teremt majd.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*