2018. Április 21. 13:49

Frissitve04:17:07 AM GMT


Bioenergia Biomassza Az energianád hazánkban is olcsón termeszthető


Az energianád hazánkban is olcsón termeszthető

Az energianád hazánkban is olcsón termeszthetőA nem élelmiszer növények közül, magas szárazanyag tartalma miatt energiatermelésre igen alkalmas energianád termesztése hazánkban is igen olcsón megoldható – derül ki a Biowatt konzorcium kutatásaiból.

A biomassza erőművek fűtőanyagául szolgáló energianád hazánk bármely vidékén olcsón termeszthető, mert jól bírja a fagyot, húszévente csak egyszer igényel talajművelést, telepítése és betakarítása megoldható a hazai gépparkkal.

A Szinergia Kft., a Petényi Kft. és a Szent István Egyetem által alakított Biowatt konzorcium komplett üzleti rendszert hozott létre, amelynek működését a felsőpetényi mintagazdaságban élőben tekinthetik meg az energianád termesztés iránt érdeklődők. De a technológia ma már az oktatásban is megjelent, hiszen a projekt eredményei megjelennek a gödöllői agráregyetem kínálatában.

A mostani kutatás jelentőségét az adja, hogy hazánk energiafelhasználásában az unió előírásai szerint 2020-ig legkevesebb 13 százalékos részt kell elérni a megújuló energiának.


Forrás: BiowattHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*