2018. Május 22. 23:28

Frissitve04:17:07 AM GMT


Bioenergia Biomassza Hamarosan kezdhetik építeni a bátonyterenyei biomassza erőművet


Hamarosan kezdhetik építeni a bátonyterenyei biomassza erőművet

Hamarosan kezdhetik építeni a bátonyterenyei biomassza erőművetA héten megkapta a környezetvédelmi engedélyt a Bátonyterenyébe tervezett biomassza erőmű, s az áramátvételről szóló szerződést követően kezdődhet az építkezés.

A környezetvédelmi engedélyt azt követően adták ki, hogy kiderült, az erőmű talaj-, zaj- és levegőszennyezése megfelel a szabványoknak, illetve hogy a helybéliek véleményét lakossági fórumon kérdezték meg a beruházásról.

Az építkezés akkor kezdődhet meg, amikor sikerül megszerezni a Magyar Energia Hivatal engedélyét, amelyben a termelt elektromos áram átvételének feltételeit rögzítik. A majd’ ötven megawatt teljesítményű erőművet negyven százalékban magántőkéből, három ötödrészt pedig bankhitelből építik.

Az üzemanyagul szolgáló évi 200 ezer tonna faforgács, napraforgóhéj és repce szállításáról a környéken dolgozó mezőgazdasági üzemekkel kötnek szerződést. A megtermelt áram mellett a magokból kisajtolt olajat is értékesítik majd. A mintegy negyed százados élettartamra tervezett erőmű hozzávetőlegesen száz embert foglalkoztat majd, de a beszállítókkal együtt több száz embernek ad majd munkát.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*