2018. Április 21. 13:47

Frissitve04:17:07 AM GMT


Bioenergia Biomassza Január 15-ig lehet bioenergia növény telepítéshez pályázni


Január 15-ig lehet bioenergia növény telepítéshez pályázni

Január 15-ig lehet bioenergia növény telepítéshez pályázniNovember 1. és január 15. között kell pályázni annak, aki biomassza növény telepítéséhez szeretne állami támogatást – hangzott el a Károly Róbert Főiskola eheti tanácskozásán.

– November 1. és január 15. között lehet a fás energetikai ültetvények telepítéséhez támogatásra pályázni, és a 2011. évi tavaszi telepítésekhez ekkor lehet 40-50 százalékos támogatást nyerni. Késlekedésre tehát nincs idő – derült ki a Károly Róbert Főiskola „A zöldenergia-termelés nyersanyag forrásainak és használatának lehetőségei az észak-magyarországi régióban” című tanácskozásán.

A résztvevők rámutattak, hogy a megújuló energiával foglalkozni kell, mert ez a fenntartható fejlődés egyik fontos alapköve. Csak a közös gondolkodás, a téma komplex jellegének értelmezése, az egyes szakterületek összefogása biztosíthat utat ahhoz, hogy nagyobb mértékben, adott esetben tömeges méretekben elinduljon a megújuló energiaforrások használata.

A magyar viszonyok között a megújuló energiaforrások közül a biomassza, azon belül is a fás energiaültetvények jelentős mértékű telepítése, a napenergia és a földhő hasznosítása jelenthet gyors és reális előrelépést. Az üzleti megvalósításhoz számos piaci szereplő együttes érdekeltségének megteremtése szükséges. Így összhangot kell teremteni az alapanyag-termelők, szolgáltatók, finanszírozók, a berendezések gyártói és forgalmazói, a képzést biztosító és nem utolsó sorban a kutató intézmények között.

Forrás: Károly Róbert FőiskolaHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*