2018. Március 18. 10:39

Frissitve04:17:07 AM GMT


Bioenergia Biomassza Megújuló Energia Koncepció: áttörés a hőenergia termelésben


Megújuló Energia Koncepció: áttörés a hőenergia termelésben

Megújuló Energia Koncepció: áttörés a hőenergia termelésbenMég az év vége előtt elfogadhatja a kormány a Megújuló Energia Hasznosítási Nemzeti Cselekvési Tervet – jelentette ki Bencsik János klíma- és energiaügyekért felelős államtitkár a tervezettel kapcsolatos szakmai konzultáción pénteken.

Megszüntetni ugyan nem fog az ország külső energiafüggősége, de ésszerű intézkedésekkel jelentősen csökkenthető az – hangsúlyozta a politikus. A változások érinthetik Magyarország energiaellátási szerkezetét, de radikális áttörés csak a hőellátásban várható, s a fejlesztéseknek köszönhetően több tízezer munkahely is létrejöhet.

A biomassza erőművek lehetnek a 2020-ra hazánk által vállalt 14,65 százalékos megújuló energiafelhasználás kulcstényezői, hiszen már ma is ezek az erőművek adják a zöldenergia-termelés négyötödét – hangsúlyozta Olajos Péter zöldgazdaság-fejlesztésért és klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár. Jelentős változás azonban, hogy amíg mostanáig a nagy teljesítményű erőművek korszakát jegyeztük, addig a jövőben sokkal nagyobb szerepet kapnak a kisebb biomassza erőművek.

Forrás: NFMHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*