2018. Május 22. 23:35

Frissitve04:17:07 AM GMT


Bioenergia Biomassza Biomassza erőmű épül a bátonyterenyei ipari parkban


Biomassza erőmű épül a bátonyterenyei ipari parkban

Biomassza erőmű épül a bátonyterenyei ipari parkbanBiomassza erőmű szolgáltatja majd az energiát abban az egy milliárd forintos beruházással épülő bátonyterenyei ipari parkban, amelynek alapkövét kedden rakták le.

A Nógrád megyei településen legkevesebb hatvanöt munkahelyet remélnek az ipari park megépülésétől, amelyhez az Új Széchenyi-terv keretében 480 millió forintos támogatást nyertek.

A település kisterenyei városrészében év végére készül el a beruházás. Heritesz Viktor, a beruházó Kisterenyei Ipari Park Ingatlanfejlesztő Kft. projektvezetője sajtótájékoztatón elmondta, a 10,67 hektáros ipari területet teljesen közművesítik, ahol egy 150 négyzetméteres irodát is építenek, s összesen 11 vállalkozási területet alakítanak ki.

A projektvezető arról is szólt, hogy teljesen függetlenítik magukat az energiaszolgáltatóktól, ugyanis mezőgazdasági hulladékkal üzemelő biomassza erőművel saját maguk termelik meg a működéshez szükséges energiát.

Becsó Zsolt (Fidesz), a Nógrád Megyei Önkormányzat elnöke kifejtette, a megyében Bátonyterenye az egyetlen város, amely a befektetésösztönzés, ipartelepítés, a feltételrendszer biztosítása szempontjából eredményeket tud felmutatni.

Nagy-Majdon József (Fidesz) polgármester elmondta, prioritás a munkahelyteremtés, mert a megyében itt a legmagasabb a munkanélküliség. Kiemelte, hogy az ipari park kialakítása során a beruházó kft. helyi munkaerőt alkalmaz, s közölte, hogy előkészítés alatt áll a második ipari park is a városban.

Forrás: MTIHozzászólások (2)
?
2 2012. november 28. szerda, 08:44
IA667
Most akkor ez megvalósult, vagy sem?
((((
1 2012. július 10. kedd, 06:46
Szakadás László
Elég szomorú , hogy az alapkő letétele után nem készült semmi még ebből el! Van egy sejtésem , hogy itt politika van mögötte , hogy játszanak a pályázaton elnyert pénzel. Ha nem így lenne akkor már haladnának. Igen határozottan lemerem írni biztos infóbol tudom így van. Zsebre menős játék ez kérem szépen , ki többre. Mit akarunk mi a magyar
nép!!! Tudnák még mit írni de majd figyelem a fejleményeket és folytatom.

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*