2018. Április 26. 17:17

Frissitve04:17:07 AM GMT


Bioenergia Bioüzemanyag Tíz év alatt az üzemanyag fölhasználás tizedét kell megújuló forrásból fedezni


Tíz év alatt az üzemanyag fölhasználás tizedét kell megújuló forrásból fedezni

Tíz év alatt az üzemanyag fölhasználás tizedét kell megújuló forrásból fedezni2020-ig az a közlekedés energiaigényének tíz százalékát kell megújuló energiából fedezni – áll a Parlament elé ma beterjesztett bioüzemanyag törvényben.

A közlekedési célú energiafelhasználás során a megújuló energiával termelt elektromos áram két és félszeres, a hulladékból, erdő- és mezőgazdasági melléktermékből nyert energia kétszeres szorzóval számolható föl a Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter által beterjesztett javaslat szerint.

A vonatkozó uniós vállalás szerint az évtized végére a közlekedési célú energiafölhasználásnak legkevesebb tizedét kell megújuló energiaforrásból nyerni. Ennek biztosítása érdekében a kormány minden év első negyedének végéig rendeletben dönt arról, hogy a következő három évben mekkora legyen ez a részarány. Az üzemanyag-forgalmazóknak havi bontásban kell teljesíteni a kormány által meghatározott mennyiséget, illetve arányszámot, s arról havi elszámolásban kell tájékoztatást adni. Ennek elmulasztása bírságot von maga után.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*