2018. Március 18. 10:34

Frissitve04:17:07 AM GMT


Bioenergia Bioüzemanyag Kötelező a bioüzemanyag értékesítés a hazai kutaknál


Kötelező a bioüzemanyag értékesítés a hazai kutaknál

Kötelező a bioüzemanyag értékesítés a hazai kutaknálLegkevesebb 6 százaléknyi bioüzemanyag értékesítése kötelező a hazai üzemanyag-forgalmazók számára – döntött a parlament a napokban.

Megajoulonként 35 forint büntetést köteles fizetni az az üzemanyag-forgalmazó, aki december 5. után a teljes forgalmából nem értékesített legkevesebb 6 százaléknyi bioüzemanyagot – derül ki a napokban elfogadott megújuló energia közlekedési célú felhasználásáról szóló törvényből. A büntetést arra a mennyiségre vonatkoztatva kell fizetni, amennyivel elmaradt a forgalmazó a törvény által előírt hat százaléktól.

A most elfogadott jogszabály indoklásából kiderül, hogy miután az uniós követelmények szerint 2020-ig a hazánkban értékesített üzemanyagból legkevesebb 10 százaléknak megújuló forrásból kell származnia, 2020 végéig az üzemanyag-forgalmazóknak hat százalékkal csökkenteni kell a forgalomban hozott energiahordozókból származó szén-dioxid kibocsátást.

A törvény értelmében először jövő március 31-ig, s utána minden év első negyedének végén kell adatot szolgáltatni az előző évi forgalomról a hatóságnak, s jövő év januárjától büntetést kell fizetni az adott hónapban hiányzó bioüzemanyag alapján. 

Forrás: OrszággyűlésHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*