2018. Március 17. 5:16

Frissitve04:17:07 AM GMT


Bioenergia Biogáz Parlagfűből biogáz


Parlagfűből biogáz

Parlagfűből biogázMagyar föltaláló erjesztőtankja a holland beruházásban

Demény Rezső kaposfüredi föltaláló építette erjesztőtank kerül a hollandok által megvalósított várdai biogázerőműbe. Az építmény a parlagfűből is képes energiát nyerni – adta hírül a sonline.hu.

Pénteken személyesen vette át a várdai biogázerőmű építési engedélyét Mark Visser, a BIO-E Kft. ügyvezető igazgatója Pécsett a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatalban.

Az építkezés két hét múlva kezdődik, amikor elkészül a holland beruházó, Joop Kurstjens által felújított 671. számú út.

A napokban beüzemelték azt a Demény Rezső által tervezet és épített speciális erjesztőtankot is, amely képes a parlagfű lebontására, jelentette ki Varga András polgármester. A város vezetője hozzátette, ez a mostani tank kicsinyített mása annak, amely majd az erőműben működni fog. Július utolsó hetében töltök fel az eszközt azokkal a baktériumokkal, amelyek felelősek az erjedésért, vagyis a biogáz keletkezéséért, s megkezdődik a tesztelés.

A polgármester szavaiból az is kiderült, hogy reményeik szerint a sokak számára kibírhatatlan kellemetlenséget okozó allergén növényt a környező önkormányzatok Várdára szállítják, s ezzel is elősegítik a tisztább élhető környezet kialakítását a régióban.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*