2018. Február 24. 1:34

Frissitve04:17:07 AM GMT


Bioenergia Biogáz A Gallicoop hulladékát használja majd a szarvasi biogáz üzem


A Gallicoop hulladékát használja majd a szarvasi biogáz üzem

A Gallicoop hulladékát használja majd a szarvasi biogáz üzemJövő év nyarán adják át az idén júniusban indított szarvasi biogáz üzemet, amelyet 494 millió forintos uniós támogatással 3,9 milliárd forintból épít az Aufwind Schmack Első Biogáz Kft.

Az évente 12,8 millió köbméter biogázt előállító vállalkozás 56 ezer négyzetméteren, 4,2 megawatt teljesítménnyel működik majd 2011 júliusától. A német Aufwind Neue Energien GmbH magyarországi leányvállalata által indított beruházás partnere a Gallicoop Pulykafeldolgzó Zrt., amely egyrészt alapanyagot szolgáltat az üzem számára, másrészt helyet ad annak a törpe erőműnek, amely meleg vizet és fűtési-hűtési energiát szolgáltat, illetve áramot is termel.

Az üzem a Gallicoop által szolgáltatott pulykatrágyán kívül sertéstrágyát és vágóhídi hulladékot, tejsavót, valamint szennyvíziszapot is fölhasznál működése során. A beruházás a környezetterhelést is jelentősen csökkenti, hiszen az évi 27,6 millió kilowattóra elektromos áram mellett talajjavító biotrágyát állít elő az egyébként szennyező gyártási alapanyagokból.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*