2018. Május 22. 23:20

Frissitve04:17:07 AM GMT


Bioenergia Biogáz Biogázüzem Bonyhádon


Biogázüzem Bonyhádon

Biogázüzem BonyhádonTehenészetének hígtrágyájából nyer energiát a Pannónia Mezőgazdasági Zrt. egy milliárd forintból fölépített és pénteken átadott biogázüzeme.

A V. Németh Zsolt FVM államtitkár által átadott, 628 kilowattóra elektromos áram és 680 kilowattóra hőenergia kapacitású üzemet 800 millió forintos uniós támogatás segítségével, a tehenészet felújításához kapcsolódva, összesen 1,02 milliárd forintból építették föl. A napi 80-90 köbméter hígtrágyát földolgozó üzemet a válság miatt késve, és a tervezettnél drágábban sikerült átadni, így megtérülése nyolc év után várható. A keletkező elektromos áramot az E.ON hálózatában táplálják, a hőenergiát pedig a vállalkozás telephelyein szociális és üzemi célokra használják föl.

A mostani felújított istállókomplexum, illetve a hozzákapcsolódó biogázüzem munkába állásával a cég egyszerre két irányba fejlődött. Egyrészt megoldotta a trágya elhelyezését, másrészt a keletkező hőenergia felhasználásával csökkentette költségeit, az elektromos áram értékesítésével pedig plusz árbevételhez jutott, s ezzel növelte versenyképességét.

Forrás: FVMHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*