2018. Április 21. 13:49

Frissitve04:17:07 AM GMT


Bioenergia Biomassza Biomassza erőmű épül Miskolcon


Biomassza erőmű épül Miskolcon

Biomassza erőmű épül MiskolconHárom megawatt kapacitású, faaprítékot felhasználó biomassza hőerőmű építésére készül a miskolci Bioenergy Miskolc Szolgáltató Kft. – hangzott el a cég miskolci sajtóértekezletén.

Az erőmű által előállított hőenergiát, négyezer tonna faapríték felhasználásával állítanák elő, s a keletkező meleget a távfűtési rendszerbe táplálnák. A Miskolci Hőszolgáltató és a WIS Zrt. közös vállalataként jegyzett vállalkozás a 780 millió forintos beruházáshoz 320 milliót nyert pályázatokon, 150 milliót áll saját forrásból, a maradék 310 milliónyi összeget bankhitelből fedezik.

Méhn Imre a cég ügyvezető igazgatója a tájékoztatón elmondta, hogy ez az üzem lesz az első a miskolci hőenergia piacon, amely nem földgázból nyeri az energiát, s üzembe állásával egymillió köbméter földgáz elégetése spórolható meg. Ráadásul az általuk előállított energia tíz százalékkal olcsóbb a földgázból nyertnél.

A tüzelőanyagot az önkormányzati tulajdonban lévő Városgazda Kft. biztosítja, amely a zöldterületekről összegyűjtött gallyakat, ágakat, a már használhatatlan raklapokat, az erdőgazdálkodási zöldhulladékot szállítaná a kazánok fűtéséhez, illetve piacon vásárolt faaprítékkal egészítenék ki.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*