2018. Március 22. 6:57

Frissitve04:17:07 AM GMT


Bioenergia Bioüzemanyag Lerakták a dunaföldvári bioetanol üzem alapkövét


Lerakták a dunaföldvári bioetanol üzem alapkövét

Lerakták a dunaföldvári bioetanol üzem alapkövétA Pannon Ethanol Zrt.. 120 millió eurós beruházással készülő dunaföldvári bioetanol üzem alapkövét hétfőn rakták le.

A 2011 végén üzembe álló gyárat az amerikai Fagen és az ír Ethanol Europe Ltd. közös vállalata, a Pannon Ethanol Zrt. építi. A tervek szerint évi 575 ezer tonna kukorica földolgozásával 240 millió liter bioetanolt állítanak majd elő.

Az alapkőletételkor Mark Turley hangsúlyozta, hogy a legmodernebb, környezetbarát technológiát hoztak a Duna partjára, illetve hogy közvetlenül 77, a beszállítókon keresztül viszont majd’ 600 ember számára ad majd megélhetést az üzem.

V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára arra hívta föl a figyelmet, hogy a magyar kormány elkötelezett a megújuló energia hordozók alkalmazása és elterjesztése iránt, ezért is választotta az Új Széchenyi Terv egyik fontos elemének. De az államtitkár a munkahelyteremtés szempontjából is fontosnak nevezte a beruházást.

Az USA magyarországi nagykövete, Eleni Tsakopoulos Kounalakis hangsúlyozta, hogy országa kitűnő befektetési területnek tartja Magyarországot, mert kitűnő az infrastruktúra, jól képzett a munkaerő, s versenyképesek az árak.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*