2018. Május 22. 23:09

Frissitve04:17:07 AM GMT


Technológiák Autó, közlekedés Bioüzemanyaggal repül november 23-án a KLM


Bioüzemanyaggal repül november 23-án a KLM

Bioüzemanyaggal repül november 23-án a KLMEurópában elsőként biokerozinnal hajt végre kísérleti repülést a KLM. A november 23-ára tervezett kísérleti repülőúton kiválasztott utasokkal repül majd egy Boeing 747, amelynek egyik hajtóművét fele-fele arányban bio- és hagyományos kerozinnal üzemeltetik majd.

– Fontos lépés ez a fenntartható repülés felé vezető úton – jelentette ki a Peter Hartmann, a KLM vezérigazgatója. – Cégünk szorosan együttműködik partnereivel, hogy együttesen ösztönözzük további fejlődésre a megújuló üzemanyagok felhasználását. De hogy ez megvalósulhasson, minden érdekelt félnek erőfeszítéseket kell tenni: az üzleti világ szereplőinek, a kormányzati szerveknek és az egész társadalomnak együtt kell működni.

A KLM mellett már eddig is sokat tett fenntartható fejlődésért, illetve a légszennyezés ellen a légi közlekedés területén, amit jól mutat, hogy a WWF (Worldwide Fund for Nature) hollandiai szervezete a WNF (Wereld Natuurfonds) idén a holland légitársaságot választotta az év üzleti partnerének. Hogy az a hagyomány nem szakad meg, arra jelentettek biztosítékot Jan Ernst de Groot ügyvezető igazgató szavai:

– A következő évtizedben a légiipar fejlődése nagyrészt az alternatív üzemanyagok fejlesztéséről fog szólni, mert a cél a szén-dioxid kibocsátás csökkentése.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*