2018. Április 26. 16:56

Frissitve04:17:07 AM GMT


Technológiák Autó, közlekedés Elektromos autó a Renault-tól már 2011-ben


Elektromos autó a Renault-tól már 2011-ben

Elektromos autó a Renault-tól már 2011-ben A francia cégóriás a napokban döntött, hogy az elektromos Kangoo és a Fluence jövőre már megvásárolható.

A Renault szándékainak komolyságát jelzi, hogy a tavalyi Frankfurti Autószalonban bemutatott Fluence ZE és az elektormos Kangoo típusokra honlapjukon már előjegyzéseket lehet leadni.

A Fluence 94 lóerős villanymotorja egy feltöltéssel 160 kilométert tud majd megtenni, s az ehhez szükséges 22 kilowattnyi energiát egy negyed tonnás lítium-ion akkumulátorban tárolják. Az városi áruterítésre tervezett Kangoo ugyancsak 160 kilométert képes egy feltöltéssel menni, de motorja kisebb, csak 60 lóerős.

Sarkalatos kérdés persze az energia biztosítása, amelyre három alternatívát kínálnak a franciák. Az első szerint az olcsó éjszakai árammal otthon is föltölthető az akku 6-8 óra alatt. Akinek útközben fogy el az üzemanyaga, az speciálisan erre a célra kialakított töltőállomásokon 80 százalékos töltöttséget érhet el fél óra alatt, vagy három perc alatt lecseréltetheti akkumulátorát egy frissen töltöttre.

A cég elképzelései szerint nem is lenne kötelező megvásárolni az akkumulátorokat, hanem azt havi bérleti, illetve lízing díj fejében használhatná a vásárló, s bárhol tölthetnék, illetve cserélhetnék azokat. A töltőállomások ügyében a Renault az amerikai Better Place nevű céggel kötött megállapodást.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*