2018. Április 26. 16:59

Frissitve04:17:07 AM GMT


Technológiák Autó, közlekedés Bemutatták a Volkswagen elektromos autója


Bemutatták a Volkswagen elektromos autója

Bemutatták a Volkswagen elektromos autójaA frankfurti autókiállítás talán legnagyobb szenzációja a Volkswagen tegnap bemutatott elektromos városi kisautója volt, pedig a cégcsoport új Bentley, Lamborgini és Audi típusokat is színpadra vitt.

A német autóóriás elektromos autójának különlegessége, hogy minden ízében elektromos, és mind sebességében, mind maximális hatókörében jó megoldást jelent egy városlakó számára, hiszen egy föltöltéssel 130 kilométert képes menni, 100 km/h sebességre 11 másodperc alatt gyorsul, maximális sebessége pedig ugyancsak 130 kilométer óránként. Mindez a német mérnökök tudásán kívül a lítium-ion akkumulátoroknak köszönhető.

Az E-Up! névre keresztelt kisautó leginkább a Nissan Leafjére hasonlít, lényeges különbség azonban, hogy míg a japán autó jövőre már az utakon lesz, addig a Volkswagen csak 2013-ban tervezi a gyártás indítását. A németek várakozása szerint ugyanis addigra lesznek képesek valóban hatékony elektromos autót gyártani.

A Nissan Laeffel összehasonlítva van még egy lényeges különbség: az E-Up! csomagtartójában rejtőzik egy lítium-ion akkumulátorral hajtott roller, így a tulajdonos akár a külvárosban is leparkolhat, majd rollerre pattanhat, s úgy indulhat tovább a zsúfolt belvárosi utakra. Ráadásul az autó tetején napelemeket helyeztek el, amelyek a jármű hűtéséről gondoskodnak, amíg az ember odavan vásárolni. De a gyalogosokra is gondoltak a feltűnően csendes jármű tervezői: mesterséges motorhang gondoskodik róla, hogy a sétálók meghallják közeledését.

A Volkswagen csoport a német autógyártás nagy úttörője, hiszen amíg a német gyártók nagy többsége a lóerők és a gyorsulás bűvöletében él, addig ők jelentős erőforrásokat összpontosítottak a környezetbarát elektromos autók fejlesztésére. Így hibrid, plug in hibrid és teljesen elektromos autók kialakítását is tervbe vették. Várakozásaik szerint a jövőben a vásárlók is egyre inkább a környezetbarát közlekedési eszközök felé fordulnak, s a lóerők helyett a szén-dioxid kibocsátást veszik figyelembe, amikor választanak. Ezért is tűzték ki célul maguk elé, hogy az elektromos autók gyártását a megtűrt kategóriából a manistreambe emelik.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*