2018. Május 22. 23:32

Frissitve04:17:07 AM GMT


Technológiák Autó, közlekedés Dinamikusan nő az elektromos autók száma


Dinamikusan nő az elektromos autók száma

K$Dinamikusan nő az elektromos autók számaNyolc éven belül 2,8 millióra emelkedik a világ útjain futó elektromos autók száma, s ezzel piaci részesedésük eléri a három százalékot – olvasható a Continental legfrissebb elemzésében.

 

Nagy-Britanniában évi ezer új elektromos autó

Jelenleg ugyan az utakon futó autóknak alig egy százalékát teszik ki az elektromos meghajtású kocsik, számuk azonban az üzemanyagárak drágulásával egyre inkább nő. Nagy-Britanniában például tavaly 1082 elektromos autót értékesítettek, ami nyolcszorosa a néhány évvel ezelőtti értéknek.

Nálunk alig néhány tucat villanyautó

Ezzel szemben hazánkban alig néhány tucat elektromos autó üzemel. Számuk azonban várhatóan nőni fog, hiszen több gyártó is jelezte, hazánkban is elérhetővé teszi a villanyautó kínálatukat a magyar vásárlók számára.

Elektromos autóhoz speciális gumi

A gumiabroncsgyártásról ismert német autóipari beszállító, a Continental évi hatvan ezres kapacitású elektromos autóüzemet hozott létre a közelmúltban 12 millió eurós beruházással. Itt gyártják a Renault Kangoo Z.E. És a Fluence Z.E motorjai és elektronikája. A teljes elektromos hajtáslánc gyártása mellett speciálisan az elektromos autók számára kifejlesztett, alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsokat is ebben az üzemben állítják elő.

Forrás: ContinentalHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*