2018. Február 24. 15:20

Frissitve04:17:07 AM GMT


Technológiák Autó, közlekedés Bemutatták a bioetanolos szuperautót Detroitban


Bemutatták a bioetanolos szuperautót Detroitban

Bemutatták a bioetanolos szuperautót DetroitbanA tavalyi év után ismét újabb autókülönlegességgel jelent meg a Detroiti Autókiállításon a General Motors (GM) autók tuningolására szakosodott Revenge Designs. A Revenge Verde névre keresztelt autócsoda 400 lóerős teljesítmény mellett alig 2,14 litert fogyaszt száz kilométeren.

A tavalyi show-n bemutatott, s a Factory Five GTM-re épített GTM-R szuperautó után már tavaly decemberben Los Angeles-ben szerették volna bemutatni a Revenge Verde-t, de erre végül is csak Detroitban került sor.

A hagyományos V-8 motor mellett az autó rendelhető továbbfejlesztett, E85 bioüzemanyagot használó, szintén V-8-as hibrid motorral is. A HP2g technológiát alkalmazva az autócsoda 400 lóerő leadása és 678 Nm mellett alig 2,14 litert fogyaszt száz kilométeren, szén-dioxid kibocsátása pedig 200 gramm/km alatt marad.

A gyártó reményei szerint a várhatóan idén júliusban a piacra kerülő Verde lenyűgöző teljesítményével fölhívja a figyelmet magára, s nem jelent majd gondot értékesítése sem bel-, sem külföldön. Annál is inkább így van ez, mert – amint arra Peter Collorafi, a Revenge Designs vezérigazgatója fölhívta a figyelmet – a Lamborghini Gallardo 250 ezer dolláros árával szemben alig 180 ezer dollárba kerül a Verde, s szervizelése is jelentősen olcsóbb, hiszen amíg a Gallardo-nál 16,8 ezer dollárba kerül egy kuplungcsere, addig a Verdénél ez alig 3,2 ezer dollárt emészt föl.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*