2018. Május 22. 23:34

Frissitve04:17:07 AM GMT


Technológiák Autó, közlekedés Energiát termel a Széchenyi Egyetem napelemes autója


Energiát termel a Széchenyi Egyetem napelemes autója

Energiát termel a Széchenyi Egyetem napelemes autójaTöbb energiát termelt a Széchenyi egyetem napelemes autója a Shell Eco-Marathon verseny végére, mint amennyit fölhasznált. Ez világcsúcs.

A felhasznált energia mennyisége 1.028.454 Joule, míg a verseny végéig napelemek által termelt energiamennyiség: 1.078.356 Joule volt. A Széchenyi István egyetem SZEnergy csapatának SZEvolution nevű új autója az idei versenyen a kedvezőtlen, borús időjárásban is képes volt a szigorú versenyfeltételeknek eleget tenni.

Az eredmény azért különösen jelentős, mert a 22 országból érkező 213 csapat autója közül egyedül a győrieké zárta pozitív energiamérleggel a versenyt, s ezúttal harmadik alkalommal léphetett föl az Urban Concept/Solar kategóriában a dobogó legfölső fokára.

Az oktatókból és hallgatókból álló csapat már korábban is igen sikeres volt a versenyen: a 2008-ban, a dél-franciaországi Nogaroban, tavaly és időn pedig, a németországi Lausitzban lett kategória-győztes.

A mostani győzelem jelentőségét emeli, hogy a WWF jelenlévő képviselői a győri autót beválasztották a négy leginkább környezetbarát autó közé.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*