2018. Március 17. 5:10

Frissitve04:17:07 AM GMT


Technológiák Autó, közlekedés A hibrid Nissan 50 százalék üzemanyagot spórol meg


A hibrid Nissan 50 százalék üzemanyagot spórol meg

A hibrid Nissan 50 százalék üzemanyagot spórol megAz ősszel piacra kerülő Nissan Infiniti M hibrid verzió ugyan jóval a vetélytársak, a Honda és Toyota után kerül piacra, de imponálóan alacsony fogyasztásával gyorsan népszerű lehet.

A benzines változathoz képest ötven százalékkal alacsonyabb fogyasztás egyrészt annak köszönhető, hogy a képkuplungos – a benzin és elektromos motort egymástól elválasztó – rendszer biztosítja a városi forgalomban a kizárólagos elektromos meghajtást, amikor tele vannak az akkumulátorok. Másrészt a jól kialakított elektronika gyakran teszi lehetővé a benzinmotor üzemanyag-kímélő üresjáratát.

Az egyszerűbb technológiának köszönhetően a meghajtó rendszer mintegy 30 kilogrammal könnyebb a vetélytárs Toyota konstrukciójánál, s ez ismét csak a fogyasztás csökkenését eredményezi.

Az Infiniti M-ben alkalmazott technológia a hagyományosan alkalmazott, úgynevezett teljes hibrid rendszerekhez képest húsz, a közepes hibridekhez képest 35 százalékos plusz megtakarítást jelent. S ez még nem a végállomás, hiszen a Nissan mérnökei a hagyományos benzines típus fogyasztásához képest 60-90 százalékos megtakarítást szeretnének elérni.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*