2018. Május 22. 13:30

Frissitve04:17:07 AM GMT


Technológiák Autó, közlekedés A Scania gázüzemű buszokat szállít Észtországnak


A Scania gázüzemű buszokat szállít Észtországnak

A Scania gázüzemű buszokat szállít ÉsztországnakA Scania öt darab gázüzemű buszt szállított az észtországi Tartu városának. A rendelés első lépésnek számít a gázüzemű járművek észtországi elterjesztése terén.

A Scania öt gázüzemű OmniCity buszt szállított le az Észtországban található Tartu városnak.

Ezekkel a buszokkal egy új lehetőség előtt állunk – mondta Alar Prääm a Scania Észtország kereskedelmi és marketing vezetője. Kijelentésével arra a 28 darabból álló városi buszrendelésre utalt, amelyből öt jármű gázüzemű. Tárgyalásokat folytatunk további öt gázüzemű jármű, egészen pontosan hulladékgyűjtő tehergépkocsik beszerzését illetően is.

Fontos lépés a mostani beszerzés a gázüzemű járművek bevezetése terén az észtországi közösségi közlekedésben.  Tartu városának döntését nagymértékben meghatározta részvétele a Balti Biogáz Busz Projektben, amely a Stockholmi Közösségi Közlekedési Vállalat (SL) kezdeményezésére jött létre. Ennek alapját az a húsz évnyi tapasztalat adja, amellyel az SL rendelkezik a biogázzal működő buszok üzemeltetésében. A beruházás célja a közlekedés környezetre gyakorolt hatásának mérséklése a biogázzal működő járművek közösségi közlekedésbe történő intenzív bevonásával.

A Tartuban forgalomba álló új buszok Scania OmniCity típusúak, a Scania 9 literes, 270 lóerős, az Euro5 és EEV normáknak is megfelelő motorjaival felszereltek. A biogázos üzemelés a fenntartható közlekedés egy új szintjét jelenti, ugyanis a szén-dioxid kibocsátás akár 70%-kal is mérséklődhet.

A Scania az 1980-as években kezdte meg a biogázzal üzemelő buszok tesztelését, majd 1992-ben szállította le az első ilyen járműveket. Azóta Ausztráliában, Izlandon, Olaszországban és Svédországban is működnek gázüzemű járművek a helyi közlekedési vállalatok flottájában. A buszokon kívül a Scania gázüzemű motorjai működnek hulladékgyűjtő járművekben, áramfejlesztő generátorokban és egyéb ipari berendezésekben.

Forrás: ScaniaHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*