2018. Április 21. 13:47

Frissitve04:17:07 AM GMT


Technológiák Autó, közlekedés Bioüzemannyaggal repül a KLM


Bioüzemannyaggal repül a KLM

 Bioüzemannyaggal repül a KLMA KLM szeptemberben több mint 200,  biokerozinnal működő járatot indít Amszterdam és Párizs között.

– A KLM ismét megmutatja, hogy szerepet vállal a biokerozin fejlesztésében – nyilatkozta Camiel Eurlings, vezérigazgató. 2009 novemberében bemutattuk, hogy a biokerozin felhasználásával történő repülés technikailag lehetséges. Hamarosan pedig – az engedély kiadása után – valóság lesz a bioüzemanyaggal történő polgári repülés, amire várhatóan szeptemberben kerül sor, amikor várhatóan elindíthatjuk menetrendszerinti járatainkat.

A gépek használt főzőolajból készült bioüzemanyaggal fognak működni. A KLM nyitott arra, hogy különféle nyersanyagokat használjon fel a végső termékhez, mindaddig, amíg azok megfelelnek a fenntarthatósági feltételeknek, beleértve a szén-dioxid kibocsátás jelentős csökkentését. A KLM által használt bármely bioüzemanyagnak technikai tulajdonságait tekintve pontosan egyeznie kell a hagyományos kerozinnal, továbbá módosítás nélkül meg kell felelnie a repülőgép motorok és az infrastruktúra követelményeinek.

Az üzemanyagot a Dynamic Fuels gyártja, és a KLM, a North Sea Group és a Spring Associates által 2009-ben alapított SkyNRG konzorcium forgalmazza. Az alternatív kerozin fenntarthatósága számos tényezőn múlik, és minden esetben egyéni elbírálás alá esik. Annak érdekében, hogy a jövőben ezen a területen helyes döntéseket lehessen elérni, a SkyNRG-t egy, a Természetvédelmi Világalap (WWF) holland ágát, a Solidaridadot, és az Utrechti Egyetem Copernicus Intézetét magába foglaló, független Fenntarthatósági Bizottság látja el tanáccsal.

A légitársaság támogatja a WWF által kiadott Energia Jelentésben szereplő álláspontot is, amely úgy tartja, csak a biomassza felhasználásával készült alternatív üzemanyagok helyettesíthetik megfelelően a fosszilis üzemanyagokat a légi forgalomban.

Forrás: Air France KLM DeltaHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*