2018. Április 21. 13:49

Frissitve04:17:07 AM GMT


Technológiák Autó, közlekedés Tíz év múlva hétköznapi lesz az elektromos autó


Tíz év múlva hétköznapi lesz az elektromos autó

Tíz év múlva hétköznapi lesz az elektromos autóNagyjából tíz év múlva lehet számítani az elektromos autók tömeges elterjedésére - derül ki az Ernst and Young hétfőn ismertetett felméréséből.

A nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cég mintegy háromszáz autógyár és beszállító cég vezetőjét kérdezte meg az elektromos autókkal kapcsolatos várakozásairól. A megkérdezettek negyedének az a véleménye, hogy az ilyen autók 2018-ban már egyáltalán nem lesznek ritkák, s valódi alternatívát jelentenenek majd a hagyományos benzines és dízeljárművekkel szemben.

A valódi áttörést a többség szerint 2022 hozhatja meg, miután a rendelkezésre álló technológia viszonylag rövid időn belül meghonosodhat a piacon.

Az összeállítás arra is kitér, hogy a villanyautók szélesebb körül elterjedését hátráltatja, hogy az akkumulátorokkal egy feltöltéssel viszonylag rövid távot lehet csak megtenni, másrészt ezek az autók még igen drágák.

Németországban egyelőre még kevés villamos kocsi fut az utakon, s a német autógyárak kissé le vannak maradva versenytársaikhoz képest. Ennek ellenére a megkérdezettek több mint felének az a véleménye, hogy Németország piacvezető lesz e téren.

Forrás: MTI Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*