2018. Április 26. 17:18

Frissitve04:17:07 AM GMT


Technológiák Autó, közlekedés Ingyen tesztelhető a BKV elektromos busza


Ingyen tesztelhető a BKV elektromos busza

Ingyen tesztelhető a BKV elektromos buszaA budapesti utazóközönség ingyen tesztelheti szeptember 27. és október 4. között a BKV elektromos kísérleti buszát a 26-os vonalán.

 Az alacsony padlós, 85 férőhellyel – ebből 19 ülőhellyel – rendelkező, kifejezetten a városi közlekedés környezetbarát kiszolgálására tervezett autóbusz meghajtása teljesen elektromos. A működéshez szükséges energiát akkumulátorok tárolják, a vízzel hűtött aszinkron 3 fázisú, 120 kW-os motor szabályzását korszerű félvezetőkből felépített átalakító biztosítja. Átlagos utasterhelés mellett egy töltéssel 130-160 km megtételét garantálja a gyártó. Akkumulátorainak feltöltéséhez lassú töltés esetén 6-8 órára kell csatlakoztatni az elektromos rendszerhez. Az ehhez szükséges töltőoszlopot a teszt idejére az ELMŰ ingyenesen biztosítja a BKV Zrt. számára. 

A 10,5 méteres, háromajtós jármű legnagyobb előnye, hogy környezetbarát hajtásának köszönhetően egyáltalán nincs károsanyag-kibocsátása, és a dízelmotorokhoz képest várhatóan „tankolása” is lényegesen olcsóbb. Az elektromos autóbusszal délutánonként találkozhatnak a Margitszigeten. Menetrendjét, műszaki leírását, valamint a róla készült fotókat megtalálható a BKV honlapján, a "BKV-zó" menüpont alatt a "Járműtesztek"-re kattintva.

Amint az már megszokottá vált, az autóbuszon való utazás most is ingyenes, cserébe csak a rajta utazók véleményét kéri a BKV. Társaság telefonos ügyfélszolgálatát a BKV INFO-t billentyűzve érhető el, míg az írásbeli észrevételeket a bkv@bkv.hu  e-mail címre küldött levélben, illetve a honlap online ügyfélszolgálatán jelezhető. A közlekedési társaság különösen az utasülések számát, elhelyezkedését, az ülések közötti folyosó méretét, a kapaszkodók mennyiségét, a kapaszkodási lehetőséget illetően kíváncsi a véleményekre, de lényeges szempont az utazás során tapasztalt komfortérzet, valamint a jármű megjelenése, esztétikuma is.

Forrás: BKVHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*