2018. Március 18. 10:40

Frissitve04:17:07 AM GMT


Technológiák Autó, közlekedés Elektromos töltőállomás épül a Kossuth téren


Elektromos töltőállomás épül a Kossuth téren

Elektromosautó-töltőállomás telepítéséről írt alá megállapodást Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Hans-Günter Hogg, az ELMŰ Nyrt. Igazgatóságának tagja.

Fazekas Sándor hangsúlyozta: a tárca elkötelezett a környezetbarát megoldások mellett, és könnyíteni kívánja az elektromos autók elterjedését. Hozzátette: arra buzdítja a gépkocsi-tulajdonosokat, hogy keressék a környezetbarát megoldásokat a közlekedésben.

Hans-Günter Hogg jelezte, hogy megállapodásuk a környezetvédelemmel foglalkozó tárcával egy már korábban elindított együttműködés folytatása.

Az ELMŰ vezetőségének tagja emlékeztetett arra, hogy a vállalat támogatja az elektromos autók infrastruktúrájának elterjesztését, székházuk előtt 2010 végén adták át az első magyarországi, közterületi elektromos-autó töltőoszlopot. Azóta Budapesten hét, közterületen működő elektromos-autó töltőállomást telepítettek, és a közeljövőben továbbiak üzembe helyezését is tervezik. Az áramszolgáltató feladatának tekinti a környezetbarát technológiák, technikák fejlesztését, a cég maga is hat elektromos autót használ jelenleg. Ez ma a legnagyobb elektromos autóflotta Magyarországon.

Bessenyei Tamás, az ELMŰ szakigazgatója elmondta, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium elé telepítendő elektromos töltőoszlop kivitelezése - az engedélyek megszerzésének függvényében – néhány héten belül megtörténik.

Az igazgató elmondta: a társaság közterületi oszlopainál az ELMŰ szerződött partnerei számára ez év végéig ingyen biztosítja az áramot az elektromos autók számára.

http://zoldtech.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*