2018. Május 20. 11:55

Frissitve04:17:07 AM GMT


Technológiák Energiabarát építészet


Energiabarát építészet

Javaslatok felújítóknak, Otthon melege program

Read moreJúliustól igényelhető az Otthon melege program
A lakosság energiafogyasztása aránytalanul magas hazánkban, amiért főként a korszerűtlen
otthonaink a felelősek.

 

Bővebben...

Így is csökkentheti a kiadásait - Jó példák a zöld építkezésre

Read moreFolytatjuk sorozatunkat a rezsicsökkentő mintaházakról: az óbudai Faluház és az angyalföldi passzívházak után újabb példaértékű projekteket mutatunk be, amelyekkel akár az energiaköltségek 90 százaléka is megtakarítható.

Bővebben...

Nullenergiás lakóház

Read moreÉszak-Amerikában elsőként kapta meg magán lakóház a legmagasabb fokozatú LEED Platinum tanúsítványt. A nullenergiás ház maximálisan kiérdemelte, az építkezésnél ugyanis végig gondosan odafigyeltek a fenntarthatóságra.

Bővebben...

Olcsó és takarékos napelemes készház

Read moreÚgy tűnik, hogy a moduláris építészet többféle építőipari problémára is megoldásul szolgálhat. Egy spanyol építésziroda például nemrég megoldotta, hogy az általuk tervezett otthonok egyszerre legyenek olcsók és energia-hatékonyak. Ráadásul nem is kell rájuk sokat várni.

Bővebben...

Ha házat veszünk, kérjük a zöldkártyát

Read moreSok kellemetlenségtől megkíméli magát az ember, ha házvásárlásnál kéri az energetikai tanúsítványt (zöldkártyát) – áll az Openhouse Országos Ingatlanhálózat közleményében.

Bővebben...

Hogyan csökkentsük fűtésszámlánkat?

Read moreEgyszerű, 150 ezer forintba kerülő padlásszigeteléssel is jelentősen, évi 55 700 forinttal csökkenthetjük fűtésszámlánkat, s a beruházás alig 2,7 év alatt megtérül.

Bővebben...

Tervezéssel kezdődik az energiatudatos építkezés

Read moreEgy épület energiatakarékos és környezetbarát volta a tudatos tervezéssel kezdődik, és nem merül ki az alacsony energiaigényű működtetésben – hangsúlyozták építész és gépész egyetemi tanárok a Magyar Energia Hivatal Környezet- és Energiatudatos Építészet konferenciáján.

Bővebben...

Energiahatékonyság mindenekelőtt

Read moreHazánk jelentősen lemaradt az energiafelhasználás korszerűsítésében a világ vezetőitől, de még a középmezőnytől is. Pedig vannak hatékony módszerek, amelyeket a kisebb cégek is sikeresen alkalmazhatnak.

Bővebben...

Nyolcvan-százezer állást teremtene a hazai épületek energiahatékony felújítása

Read moreAz energiahatékony épületfelújítás hazánkban 80-100 ezer, Európában 1,1 millió munkahelyet eredményezne. A folyamatot adókedvezményekkel lehetne fölgyorsítani – áll a Knauf Insulation legújabb iparági elemzésében.

Bővebben...

Passzívház: energiatakarékos és olcsó

Read moreAz első passzívház 1990-ben épült fel Németországban, Darmstadtban - a név is innen származik -, és azóta is olyan épületekre használják ezt a hivatalos megnevezést, melyek megfelelnek német minősítési rendszer követelményeinek...

Bővebben...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*