2018. Május 22. 23:26

Frissitve04:17:07 AM GMT


Technológiák Energiabarát építészet Önfenntartó napház épül Spanyolországban


Önfenntartó napház épül Spanyolországban

Önfenntartó napház épül SpanyolországbanA Katalán Műszaki Egyetem (UPC) és a Barcelonai Építészeti Iskola diákjai bioklimatikus napházat terveznek és építenek.

Az épület jelentősen kevesebb energiát használ egy hagyományos épületnél, s azt is megújuló energiából, maga állítja elő. (A épület az angol alacsony=low kifejezésből kapta fantázianevét – LOW3 – alacsony energiaigény+alacsony környezeti hatás+alacsony költség.)

A tervezés és építés minden lépésében kiemelten figyelnek a három tényező szem előtt tartására, vagyis az energiatakarékosságra, a lehető legkisebb ökológiai hatásra, illetve az építészeti és technológiai megoldások olcsóságára.

A negyven diák által tervezett és kivitelezett épület integrált napelem- és napkollektor-rendszerével, illetve azzal, hogy újrahasznosított építőanyagokat és egyszerű technológiai rendszereket használ, képes biztosítani a környezetvédelmi és gazdasági fenntarthatóságot. Mindez, az alacsony költségekkel és a nagy energiahatékonysággal párosulva garantálja az anyagok, valamint a működéshez szükséges energia és víz lehető legtökéletesebb újrahasznosulását.

Az előre gyártott építőelemek tetszőleges áthelyezhetősége szinte teljes szabadságot ad a benne lakónak az egész épület újrastrukturálására, amennyiben megváltoznak igényei vagy életkörülményei.

– Az alkalmazott kutatás és a tanítás különleges kapcsolatát adja egy ilyen, a fenntartható építészet irányába mutató kísérlet – jelentette ki a csoportot vezető Torsten Masseck.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*