2018. Május 22. 23:14

Frissitve04:17:07 AM GMT


Technológiák Energiabarát építészet Passzívház kiállítás októberben


Passzívház kiállítás októberben

Passzívház kiállítás októberbenAz energiatakarékos építészetet, a legújabb technológiákat mutatja be az október 27-28-án Budapesten tartandó Tiszta energia és passzívház expo.

A passzívház építéssel és felújítással, az intelligens épülettel kiemelten foglalkozó kiállításra mintegy 800 szakmai látogatót várnak, a kapcsolódó konferenciákon pedig várhatóan 300 vesznek részt.

Az első napi tanácskozás középpontjában a passzívházak minőségbiztosítása és minősítése lesz, illetve a napenergia hasznosítását, a legújabb napkollektor-fejlesztéseket mutatják be.  A második napon pedig az önkormányzatok képviselői számára mutatják be, hogy miként lehet energiahatékony módon felújítani épületeiket, illetve az ezzel kapcsolatos pályázati tudnivalókat ismertetik velük.

A rendezvény azért is jelentős, mert a magyar kormány a közelmúltban jelezte, hogy csatlakozik a brit kormány azon kezdeményezéséhez, amelynek célja, hogy az elkövetkező egy évben legkevesebb 10 százalékkal csökkentik a szén-dioxid kibocsátást. A passzívházakban alkalmazott technológiák éppen ezt célozzák. A kormány eltökéltségét jelzi, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium épületeinek energetikai felülvizsgálatára is sor kerül a program keretében.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*