2018. Május 22. 6:07

Frissitve04:17:07 AM GMT


Technológiák Energiatárolás


Energia tárolás

Magyar energiatároló eszközt tesztelnek Svájcban

Read moreHazánkban gyártott energiatároló eszközzel kísérleteznek Svájcban. Az ABB fóti gyárában gyártott energiatároló állomását Zürich kanton energiaszolgáltatójával, az EKZ-val közösen tesztelik Dietikonban

Bővebben...

Vezeték nélküli napelemes billentyűzet

Read moreNapelem biztosítja a Speedlink legújabb vezeték nélküli billentyűzetének energiaellátását, ezzel mentesül a felhasználó a rendszeres újratöltés feladata alól.

Bővebben...

Okos hálózatok a nagyobb energiahatékonyságért és a megújulókért

Read moreAz intelligens hálózatokban mindig ott és annyi energia van jelen a hálózatban, ahol és amennyire szükség van – derül ki a Greenpeace legújabb tanulmányából.

Bővebben...

Új akkut fejlesztettek ki a megújuló energia tárolására

Read moreA megújuló energiával termelt elektromos áram tárolására ad jó megoldást az a Németországban kifejlesztett akkumulátor, amely a betáplált áramnak csak 5 százalékát veszti el.

Bővebben...

Intelligens hálózatot fejlesztenek Dunaújvárosban

Read moreA kiskapacitású megújuló energiatermelők által előállított áramot is képes befogadni az az intelligens hálózat, amelynek közös fejlesztéséről írt alá a napokban megállapodást az Echotech Zrt. és a japán Furukawa Electric Technológiai Intézet.

Bővebben...

Univerzális energiatárolási módszert fejlesztettek ki

Read moreNapenergia fölhasználásával, egy katalizátor segítségével bontja elemeire a vizet a MIT-en kifejlesztett új módszer.

Bővebben...

Áramgyártás nanotechnológiával: hőből elektromos áram

Read moreSzénszálak alkalmazásával hőből közvetlenül elektromos áramot állítanak elő a Massachusets Institute of Technology (MIT) tudósai.

Bővebben...

Nanotechnológiával az energiatárolás új útjain

Read moreA Stanford egyetem legújabb kutatásainak köszönhetően hamarosan akár a közönséges papír, vagy szövet is alkalmas lesz energia tárolására, ha egy speciális nanorészecskékkel fölturbózott tintába mártják.

Bővebben...

Energiatárolás sűrített levegővel

Read moreA szakaszosan termelt megújuló energia tárolására dolgozott ki új, és nagy méretekben is alkalmazható eljárást az Electric Power Research Institute (EPRI).

Bővebben...

Nyomtatható akkumulátor

Read moreJapán tudósok – különleges technológia kifejlesztésével – nyomtatható lítium-ionos akkumulátort fejlesztettek ki.

Bővebben...

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*