2018. Május 20. 18:03

Frissitve04:17:07 AM GMT


FAQ Szélerőművek Kiutalták az első 500 millió dollárt az amerikai megújuló energia beruházásokra


Kiutalták az első 500 millió dollárt az amerikai megújuló energia beruházásokra

E-mail Nyomtatás PDF

Kiutalták az első 500 millió dollárt az amerikai megújuló energia beruházásokraMérföldkőként értékeli a renewableenergyworld.com az Amerikai Helyreállítási és Befektetési Alap (ARRA) történetében azt a félmilliárd dollárt, amelyet a napokban utaltak ki az első egy tucat megújuló energia beruházás számára.

A 157 ezer és 114 millió dollár közötti összegek döntő többségét szélenergia termelő beruházások kapták. A Kincstár bejelentése szerint a pályázó több mint másfél ezer projekt hamarosan újabb támogatásokról értesülhet, hiszen folyamatosan bírálják el a pályázatokat, s a mostani támogatásokról is a rendelkezésre álló hatvan helyett már harminc nap alatt döntöttek.

Az ARRA keretében az adójóváírás helyett a Kincstár inkább közvetlen kifizetésekkel igyekszik támogatni mintegy ötezer olyan, biomassza, nap-, szél- valamint egyéb megújuló energia beruházást amelyet az elkövetkező néhány évben indítanak.

A mostani döntés legnagyobb haszonélvezője a szélenergia iparban érdekelt Iberdrola Renewable Inc., amely öt beruházására összesen majd’ 295 millió dolláros támogatást kapott. A cég elnök-vezérigazgatója, Ralph Currey köszönetet mondott a támogatásért, s hangúlyozta, annak segítségével a válság idején is lehetőségük nyílik környezetbarát energiatermelő beruházásra. Majd hozzátette, reményeik szerint még ebben a hónapban három további beruházásuk is részesülhet hasonló támogatásban.

A támogatások hírét az Amerikai Szélenergia Szövetség (AWEA) is üdvözölte. Rob Gramlich kommunikációért felelős alelnök azon reményének adott hangot, hogy a mostani támogatásoknak köszönhetően nem lesz szükség jelentősebb elbocsátásokra az elkövetkezendő néhány évben a szélenergia iparban.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*