2018. Április 19. 15:39

Frissitve04:17:07 AM GMT


FAQ Szélerőművek Hatalmas lehetőségek a német szélenergia ipar előtt


Hatalmas lehetőségek a német szélenergia ipar előtt

E-mail Nyomtatás PDF

Hatalmas lehetőségek a német szélenergia ipar előttAkár az ország teljes energia szükségletének felét elő lehetne állítani a szélerőművek számának növelésével, s mindössze az ország területének egy százalékára lenne ehhez szükség – derült ki a Német Szélenergia Szövetség (Bundesverbands WindEnergie – BWE) elnökének a Berliner Zeitungban megjelent nyilatkozatából.

A szélenergia iparban élen járó Németországban jelenleg a teljes energia szükségletnek alig 7 százalékát fedezik szélerőművek. A szövetségi kormány elképzelései szerint ezt az arányt meg kell duplázni 2020-ig. Ezzel szemben a szélenergia szövetség számításai szerint az ország területének egy százalékát bevonva a szélenergia termelésbe, akár a szövetségi állam energia igényének fele is kielégíthető lenne szélkerekekkel termelt elektromos árammal.

Pillanatnyilag azonban a szabályozás hiányosságai miatt lehetetlen kellő nagyságú területet bevonni a szélfarmok létesítésébe. Annál is indokoltabb lenne a szabályozás megváltoztatása, mert a szélenergia igénybe vétele egyetlen gramm szén-dioxiddal sem terheli a környezetet, a szél pedig szinte folyamatos, különösen a tengerparti területeken.

Európa vezető államának szélerőművei a nehézségek ellenére dinamikusan bővülnek, s kapacitásuk tavaly már a 24 ezer megawattot, a foglalkoztatottak száma pedig a 90 ezret is meghaladta, ráadásul a szövetség szerint 2020-ig további 120 ezer fővel növekedhet a foglalkoztatottak száma.

Forrás: Berliner ZeitungHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*