2018. Május 21. 14:59

Frissitve04:17:07 AM GMT


FAQ Szélerőművek Klímabarát fejlesztés a BMW-nél


Klímabarát fejlesztés a BMW-nél

E-mail Nyomtatás PDF

Klímabarát fejlesztés a BMW-nélA BMW kaliforniai gyárában újakra cserélik a 2003-ban indított „Újrahasznosított Gázból Energiát” elnevezésű programja során üzembeállított, de azóta már elavult turbináit. Újabb alternatív energiaforrásként pedig szélkerekek alkalmazásának lehetőségét vizsgálják.

A metángáz fölhasználásával hat éve működő rendszer a két új turbina munkába állásával 11 ezer kilowatt teljesítmény előállítására képes. Ezzel az észak-amerikai gyár energia felhasználásának mintegy 60 százalékát tudják fedezni úgy, hogy csak a korábbival megegyező mennyiségű metángázt használnak föl. A várakozások szerint ezzel évente 1 millió dollárnyi energiaköltséget spórolnak meg.

Új programként pedig a szélenergia hasznosításával kapcsolatos vizsgálatokat indítottak. A Gold Ring Power megújuló energiára szakosodott céggel közösen először hatalmas meteorológiai mérőtornyot állítottak föl a gyár területén, hogy adatokat nyerjenek a szélerősségről, majd az adatok elemzését követően döntenek a további konkrét lépésekről.

A szélenergia hasznosításának lehetőségéről, illetve a bajor nagyvállalat elképzeléseiről szólva Duncan Seaman létesítménymenedzser kijelentette, hogy az Európában egyre inkább teret nyerő szélenergiahasznosítás ösztönözte őket a lehetőség megvizsgálására.

Robert Hitt a vállalatcsoport szóvivője a metángáz hasznosítás sikerét követően logikus és szükséges lépésnek nevezte az egyéb alternatív energiaforrások alkalmazásának megvizsgálását. Szavai szerint a gyár eddig is vezető szerepet töltött be a technológiai újítások kifejlesztésében és bevezetésében, s így természetes, hogy a fenntarthatóság területén is az élen akarnak haladni.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*