2018. Május 21. 15:07

Frissitve04:17:07 AM GMT


FAQ Szélerőművek Szükség van-e szélerőművekre?


Szükség van-e szélerőművekre?

E-mail Nyomtatás PDF

Szükség van-e szélerőművekre?Van, aki szerint nincs. Legalábbis erre utal, hogy a szélerőművek megbízhatatlanságával, gazdaságtalan működtetésével és környezetromboló jellegével kampányol a szélerőművek ellen az uniónál egy tavaly októberben megalakult nemzetközi szervezet.

A szélerőművek csak minimálisan csökkentik a szén-dioxid kibocsátást, az elektromos ellátó rendszerben jelentős plusz beruházásokat igényelnek, rontják az emberek életminőségét és egészségi kockázatot jelentenek, továbbá elrondítják a tájat – derül ki abból a nyílt levélből, amelyet május 26-án postázott az Európai Bizottság és az Európai Parlament tagjainak az Európai Platform a Szélerőművek Ellen (European Platform Against Windfam – EPAW; www.epaw.org) nevű nemzetközi szervezet.

A 2008. október 4-én Párizsban létrejött szervezet ezért alkalmatlannak tartja a szélfarmokat a megújuló energiaforrások növelését célzó uniós stratégiában való részvételre. Sőt, egyenesen az ilyen jellegű beruházások teljes leállítását követelik, amíg tudományos vizsgálat tárgyává nem teszik az eddig megépített szélerőművek környezetre gyakorolt hatásait.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*