2018. Május 21. 15:04

Frissitve04:17:07 AM GMT


FAQ Szélerőművek A végső cél az egységes európai energiapiac


A végső cél az egységes európai energiapiac

E-mail Nyomtatás PDF

A végső cél az egységes európai energiapiacAz Európai Szélenergia Szövetség (EWEA) üdvözli az egységes európai energiapiac létrehozását elősegítő lépéseket.

Az EWEA) üdvözölte, hogy az Európai Energiaszabályozó Hatóság (ERGEG) nyilvánosságra hozta az egységes európai energiapiac létrehozását elősegítő regionális kezdeményezését.

– A regionális iniciatívák egy újabb lépést jelent, de a végső cél továbbra is az egységes európai energia piac létrehozása, amely 2015-re várható. A most nyilvánosságra hozott kezdeményezés hatékony eszközt jelent az egységes piac kialakításának folyamatában – jelentette ki Paul Wiczek, az EWEA szabályozó szervezetének tanácsadója.

Az EWEA szeretné, ha a regionális kezdeményezésen túlmutató, az európai piac mélyebb integrációját elősegítő stratégia születne, amely az egységes piac létrehozásának időpontját is tartalmazza.

A piac egységesítése nagyon fontos a szélenergia ipar számára, mert az iparág elektromos piacba történő költséghatékony beolvadása attól függ, hogy milyen tempóban integrálódnak unió elektromos piacai. A szélenergia ipar fejlődése szempontjából lényegesek azok a szabályok is, amelyek meghatározzák, hogy mekkora részesedést szereznek a megújuló energiák, s köztük a szélenergia az elektromos piacból.

A megfelelően működő egységes piac fontos építőköve lehet a jövő azon energia rendszerének, amelyet a rugalmasság, a növekvő számú piaci szereplő jellemez, s amely megkönnyíti a szél- és a többi megújuló energiafajta integrációját.

Az ERGEG által indított olyan kormányközi kezdeményezésekkel, mint az „Északi-tengeri Országok Offshore Hálózati Kezdeményezés”, már hét regionális kezdeményezés létezik.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*