2018. Április 20. 10:37

Frissitve04:17:07 AM GMT


FAQ Szélerőművek A szélerőművek térhódítása várható Európában


A szélerőművek térhódítása várható Európában

E-mail Nyomtatás PDF

A szélerőművek térhódítása várható EurópábanAz európai energiaigények felét szélenergiával elégítik ki 2050-ben – hangzott el a varsói Európai Szélenergia Konferencián (EWEC).

Bár 2050 még messze van, amiről mi itt ma döntünk, annak mégis nagy hatása lesz az akkori energiaszolgáltatásra – jelentett ki Arthouros Zervos, az Európai Szélenergia Szövetség (EWEA) elnöke a konferencián. – Negyven év múlva a megújuló energiaforrások képesek lesznek az emberiség teljes energiaszükségletét fedezni, tehát nem kell majd az alacsony széndioxid kibocsátású technológiákkal foglalkozni, mint manapság.

– A szélenergia képes lesz a kontinens energiaigényének felét kielégíteni, ha megszületnek a szükséges infrastrukturális és szabályozási változások, hiszen már ma is évi 23 százalékkal növekszik a szélenergia-kapacitás – hívta föl a figyelmet Chrisitan Kjaer, az EWEA ügyvezető igazgatója.

– Tavaly 10 ezer megawattnyi kapacitással bővült Európa szélerőmű rendszere, ami azt mutatja, hogy a szektor kínálja a legtöbb újgenerációs kapacitást a kontinensen – hangsúlyozta Günther Öttinger energiaügyi biztos a varsói Európai Szélenergia Konferencián (EWEC).

A szakember azt is hozzátette, hogy a nagymennyiségű szél-, illetve megújuló energia hálózatba kötéséhez és szállításához intelligens hálózatra és nagytávolságú átviteli rendszerekre van szükség, mert csak így válhat a legfontosabb energiaforrássá az alternatív energia. (A biztos nyilatkozata itt látható.)

Forrás: EWEA, EWECHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*