2018. Május 20. 12:01

Frissitve04:17:07 AM GMT


FAQ Szélerőművek Tizenhat gigawattal nőtt a világ szélenergia termelő kapacitása idén júniusig


Tizenhat gigawattal nőtt a világ szélenergia termelő kapacitása idén júniusig

E-mail Nyomtatás PDF

Tizenhat gigawattal nőtt a világ szélenergia termelő kapacitása idén júniusigAz idei első félévben 16 gigawattal nőtt, s elérte a 175 gigawattot a világ szélenergia termelő kapacitása – derül ki a Szélenergia Világszövetség (WWEA) adataiból.

A szélenergia termelő kapacitás növekmény csaknem fele, 7,8 gigawatt Kínában állt munkába, s ezzel a távol-keleti ország megközelítette az egyre lassúbb ütemben fejlődő – idén 1,2 gigawatt – USA-t. A 36,3 gigawattnyi kapacitással még éppen hogy vezető Egyesült Államokat, és a 33,8 gigawattal második Kínát Németország követi 26,4 gigawattal, majd Spanyolország és India következik 19,5, illetve 12,1 gigawattal.

Ha fejlődés ütemét nézzük, úgy India a második (1,2 gigawatt), alig lemaradva a második USA-tól. Az európai éllovas Németországot (0,66 gigawatt), Franciaország és Nagy-Britannia követi fél-fél gigawattal, majd Olasz- és Spanyolország következik 0,45, illetve 0,4 gigawattal.

A WWEA várakozásai szerint az idei évben 35-40 gigawattal nő összesen a világ szélenergia-termelő kapacitása, s megközelíti a 200 gigawattot, s az eddig vezető USA-t megelőzi Kína a várhatóan 15 gigawattos idei kapacitásbővüléssel.

Forrás: WWEAHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*