2018. Február 26. 2:26

Frissitve04:17:07 AM GMT


FAQ Szélerőművek Újabb szélenergia nagybefektetés


Újabb szélenergia nagybefektetés

E-mail Nyomtatás PDF

Újabb szélenergia nagybefektetésA Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), az Enterprise Investors (EI) által kezelt magántőke alap, ma bejelentette a szélerőmű parkok létrehozását célzó befektetési program, a Wento indulását.

A PEF VI körülbelül 40 millió eurónyi összeget tervez befektetni a lengyel szélenergia iparba a következő néhány év során. Szélerőmű parkok fejlesztőivel fognak együttműködni a projektek előkészítése, majd a parkok finanszírozása és megépítése kapcsán.

A Wento a szélenergia iparban tevékenykedő, tapasztalt menedzsereket bízott meg a megfelelő projektek kiválasztásával, átvilágítását, illetve hogy részvényeket vásároljanak ezekben a projektekben, szervezzék meg a banki finanszírozást, majd felügyeljék a szélerőmű parkok megépítését. A parkok megépítéséhez szükséges tőkét A PEF VI biztosítja. A szélerőmű parkokat ezt követően stabil, hosszútávon jövedelmező befektetési lehetőségeket kereső stratégiai vagy pénzügyi befektetők számára fogják értékesíteni. A Wento jelenleg több mint egy tucat szélerőmű park fejlesztési projektet vizsgál. Ezek közül három, összesen 200 megawatt teljesítményű beruházás esetáben már előrehaladott tárgyalásokat folytat.

– Közel egy éve elemezzük méylrehatóan a szélenergia piacot, annak résztvevőit. Ezek alapján meggyőződésünk, hogy a Wento kiváló növekedési potenciállal rendelkezik. Lengyelországi tevékenysége mellett, a Wento tervei között szerepel, hogy a jövőben további közép-kelet-európai piacokra is belép, főként a romániai szél energia piacra, mely a befektetők számára nagyon vonzónak tűnik – mondta Michał Rusiecki, az Enterprise Investors Ügyvezető Partnere.

A szélenergia egy fiatal, de gyorsan növekvő iparág Lengyelországban, amelynek komoly szerepe lehet a megújuló energia arányának növekedésében.
– Elemzéseink rámutatnak, hogy nem elégséges azon befektetők száma, akik tőkét kívánnak invesztálni szélerőmű parkok építésébe. Ezt az űrt szeretnénk legalább részben kitölteni. Hisszük, hogy képesek vagyunk fejlesztőkkel együttműködni olyan szélerőmű parkok megépítése érdekében, melyek teljes kapacitása eléri a több száz megawattot, ezzel növelve a zöld energia előállítás mértékét Lengyelországban – hangsúlyozta  Michał Rusiecki.

– A jelenlegi kihívások leküzdése során használni fogjuk tapasztalatainkat, melyeket a megújuló energia lengyelországi piacán úttörő szerepet betöltő, induló vállalkozás, a Polish Energy Partners finanszírozása során szereztünk. Szintén nagyra értékeljük azoknak az iparági szakértőknek a tapasztalatát, akik úgy döntöttek, együtt dolgoznak velünk a Wento programon  – tette hozzá.

Forrás: Tamara Hagen Cons.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*