2018. Április 22. 12:48

Frissitve04:17:07 AM GMT


FAQ Szélerőművek Szélerőmű park a Legotól de nem legóból - Az eddigi legnagyobb dán fejlesztés


Szélerőmű park a Legotól de nem legóból - Az eddigi legnagyobb dán fejlesztés

E-mail Nyomtatás PDF

Szélerőmű park a Legotól de nem legóból - Az eddigi legnagyobb dán fejlesztés ( Kép: gettyone.com )Szélerőmű park épül az Északi-tengeren a Lego dán játékgyártó társaság jóvoltából. A megújuló energia több százezer háztartást fog ellátni. A Lego 3 milliárd koronával száll be a projektbe...

Ez az eddigi legnagyobb dán fejlesztés a szélenergia területén. A játékgyártó a Dong Energy energiaszolgáltatóval és az Oticon nevű alapítvánnyal közösen végzi a beruházást. Összesen 77 turbinát telepítenek, a munka 2013-ban kezdődik, és az erőműpark egy évvel később már meg is kezdi a termelést.

300 000 család szélerőmű parkja

A kiszemelt terület Németország északnyugati partjától 55 kilométerre fekszik. A megtermelt áramot a német hálózatba táplálják. A beruházással csaknem 300 ezer háztartás áramszükségletét fedezik - írta a Handelsblatt című német üzleti lap. A Lego célja az, hogy 2020-ra a termeléshez szükséges energiát teljes egészében megújuló forrásból fedezzék, közvetlen vagy közvetett módon. A cég Dániában, Magyarországon, Csehországban és Mexikóban működtet üzemeket.

Forrás: Bumm.skHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*