2018. Május 22. 13:37

Frissitve04:17:07 AM GMT


FAQ Szélerőművek A szélerőművek melegebbé teszik a helyi időjárást


A szélerőművek melegebbé teszik a helyi időjárást

E-mail Nyomtatás PDF

A szélerőművek melegebbé teszik a helyi időjárást ( Kép: gettyone.com )Texasi tudósok szerint a szélerőművek megváltoztatják a helyi időjárási viszonyokat, megemelik a földközeli éjszakai hőmérsékletet.

Az amerikai szakemberek műholdas adatokat használtak felfedezésük bizonyítására. Az adatokból kiderült, hogy a szélerőművek környékén melegebb van, mint a környező területeken.

Az erről szóló tanulmányt a Nature Climate Change lapban publikálták, az eredmények egy 2010-es kisebb tanulmány adatait bizonyították. A tudósok azt gondolják, hogy a turbinák a meleg levegőt a talaj felé nyomják.

A kutatást Texasban végezték, ahol nagyon sok szélerőművet telepítettek a kétezres évek közepén. 2003-ban még csak 111 szélerőmű volt az amerikai államban, hat évvel később már 2325. Azóta az egész régióban emelkedett a hőmérséklet, de a szélerőművek környékén a leginkább. A kutatók már okokat is kerestek, mint például az élővilágban történt változások, de ezek túl kicsik voltak ahhoz, hogy jelentős változást okozzanak a hőmérsékletben.

Forrás: Index.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*