2018. Február 24. 1:34

Frissitve04:17:07 AM GMT


Földenergia Geotermikus energia Geotermikus kutak fúrása várható Miskolc térségében


Geotermikus kutak fúrása várható Miskolc térségében

Geotermikus kutak fúrása várható Miskolc térségébenA PannErgy Nyrt. augusztus 3-án a BÉT honlapján hozta nyilvánosságra, hogy bejegyezték a Miskolci Geotermia Zártkörűen Működő Részvénytársaságot. A PannErgy Nyrt. 90%-os és a Miskolci Önkormányzat tulajdonában lévő Miskolci Hőszolgáltató Kft. 10%-os részesedésével létrehozott projekttársaság célja a Miskolc térségében található geotermikus energia hasznosítása.

A most bejegyzett társaság a szükséges környezetvédelmi és vízjogi engedélyek beszerzését követően kezdi meg a geotermikus kutak fúrását. A már eddig végrehajtott előzetes vizsgálatok alapján a geotermikus energiabázis mintegy 2000-2500 m mélységben helyezkedik el, s az ott található víz talphőmérséklete várhatóan 105-130°C. A Miskolci Geotermia Zrt. szempontjából releváns hőpiac Miskolcon mintegy 170 MW kapacitást érhet el.

A PannErgy ebben a projektben is uniós támogatást szeretne igénybe venni – mindenekelőtt a KEOP 4.2.0 pályázaton keresztül – és helyi kivitelezésben kívánja megépíteni a szükséges infrastruktúrát. Ez utóbbi jelentős megrendeléseket generálhat a térség vállalkozásainak körében.

A Miskolc közelében elhelyezkedő hévíztározó mérete országos léptékben is jelentős, de a tározók összeköttetése miatt a társaság a fejlesztést lépésről lépésre fogja megvalósítani.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*