2018. Február 24. 15:20

Frissitve04:17:07 AM GMT


Földenergia Geotermikus energia Geotermikus erőművet tervez Hajdúszoboszlón a PannErgy


Geotermikus erőművet tervez Hajdúszoboszlón a PannErgy

Geotermikus erőművet tervez Hajdúszoboszlón a PannErgyA PanErgy és a hajdúszoboszlói önkormányzat Hajdúszoboszlói Geotermia Zrt. néven közös vállalkozást hoz létre a város geotermikus energiakincsének kiaknázására. A PannErgy közleménye szerint geotermikus erőmű létesítését tervezik.

Alig egy héttel azt követően, hogy az energia társaság bejelentette, szentlőrinci geotermikus kútjából a vártnál kedvezőbb hozamú és hőmérsékletű víz tör a felszínre, újabb geotermikus vízkincs kiaknázásáról számol be a PannErgy. A hajdúszoboszlói önkormányzat képviselő-testületének döntése értelmében közös cégben igyekeznek a Föld hőjét, ezúttal energiatermelésre hasznosítani.

A kedvező adottsággal rendelkező település már évtizedek óta hasznosítja a termálkutakból föltörő forró vizet a gyógyítás és a turizmus területén. A most napvilágra került elképzelés szerint nem azt a vízkészletet használnák energiatermelés céljára, amelyet a múlt század húszas éveiben Pávai-Vajna Ferenc vezetésével tártak fel. A PannErgy szakembereinek elképzelése szerint a korábbiaktól eltérő, új hidrotermikus vízkészletet tárnak majd fel. Várakozásaik szerint a kitermelt víz hőmérséklete alkalmas lesz geotermikus erőmű segítségével áramtermelésre és városi távhőrendszerbe juttatva fűtésre is.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*