2018. Március 22. 13:00

Frissitve04:17:07 AM GMT


Földenergia Geotermikus energia Újabb geotermikus erőműveket építenek Indonéziában


Újabb geotermikus erőműveket építenek Indonéziában

Újabb geotermikus erőműveket építenek IndonéziábanÖt éven belül szeretné ötszörösére emelni geotermikus erőmű kapacitását az indonéz állami olajvállalat geotermikus leányvállalata a PT Pertamina Geothermal Energy (PTPGE). A cég három milliárd dollárt szán a fejlesztésre.

A jelenlegi 272 megawattos kapacitást öt éven belül 1340 megawattra szeretnék emelni a vállalat szóvivőjének tájékoztatása szerint, s ehhez hozzávetőlegesen 1 milliárd dollárnyi hitelt vennének igénybe. A hitelről a Világbankkal jelenleg is folynak a tárgyalások, a hiányzó összeget pedig tőkebevonással szeretnék előteremteni.

Az elhatározás elsődleges oka, hogy az ország villamosenergia piaca jelentős kapacitáshiánnyal küzd, s természeti adottságainál fogva – jellemző a vulkáni aktivitás – a leghatékonyabb megoldást a geotermikus erőművek jelentik. Az ország már eddig is geotermikus nagyhatalomnak számított, hiszen Indonézia teljes villamosenergia kapacitásának öt százalékát adja a föld melege.

Szakértői becsélések szerint az ország geotermikus potenciálja (21 gigawatt) csaknem eléri a jelenlegi teljes fölhasználást (25 gigawatt). Ezt már számos cég fölismerte, így az amerikai Chevron, az izraeli Ormat és a japán Itochu is épített már Indonéziában geotermikus erőművet.

Az Ormat és az Itochu az indonéz Medco Energi Internasional-lal közösen, mintegy 800 millió dolláros költséggel jelenleg is építenek egy 340 megawattos erőművet, amely várhatóan 2012-ben kezdi meg az áramtermelést.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*