2018. Február 24. 15:21

Frissitve04:17:07 AM GMT


Földenergia Geotermikus energia Januártól megindul a geotermikus távhőszolgáltatás Szentlőrincen


Januártól megindul a geotermikus távhőszolgáltatás Szentlőrincen

Januártól megindul a geotermikus távhőszolgáltatás SzentlőrincenHétfőn hivatalosan is átadták a PannErgy Nyrt. szentlőrinci geotermikus erőművét, s január elsejétől megindul a távhőszolgáltatás.

A PannErgy Nyrt. az elmúlt napokban több fázisban sikeresen tesztelte a szentlőrinci geotermikus távfűtési rendszert. A sikeres teszteket követően így január 1-től Szentlőrinc városának teljes távfűtési rendszere áttérhet a geotermikus energiaellátásra.

A mostani a PannErgy első geotermikus távfűtési rendszere, amelyet Miskolcon és Gödöllőn két, jelentősen nagyobb másik követ majd.

A fejlesztésnek köszönhetően január 1-től mintegy 900 lakást, valamint a későbbi bővítések után a város közintézményeit a gázhoz viszonyítva olcsóbb és környezetbarát geotermikus energiával fűtik majd. A fűtésre használt és a helyi hőerőműtől visszaérkező vizet a későbbiek során üvegházak fűtésére is fel lehet használni. Az átállás következtében Szentlőrincen évente mintegy 1,6 ezer tonna szén-dioxid kibocsátás takarítható meg a korábbi gázalapú távfűtéshez képest, további bővítések következtében ez a mennyiség további ezer tonnával növekedhet. Ezzel az ország számára fontos szén-dioxid kvóta megtakarítás érhető el, és tisztább levegőjű lesz Szentlőrinci városa.

A beruházás révén nemcsak olcsóbb energiához jut a város, de a mérséklet energiaár új vállalkozásokat is vonzhat a térségbe, s így új munkahelyek jöhetnek létre, felgyorsulhat a város fejlődése. A projekt hosszú-távon megbízható és a fosszilis energiahordozóknál biztonságosabb ellátást eredményez, ezzel hozzájárul Magyarország energiaellátásának diverzifikálásához. 

Forrás: PannErgyHozzászólások (1)
Üdvözlet
1 2011. január 23. vasárnap, 19:06
Nagy Lajos
Üdv mindenkinek!! Ez mind nagyon szép és jó is lenne,ha pl-ul már az átlag-jövedelemmel rendelkező(Ők a leg rászorúltabbak)is hozzájuthatnának valamilyen módon,egy kis segítséggel.Sajnos itt sokan még azt sem tudjág,hogy mi is az a "Pályázat"elkelne egy kis segítség.Én most egy Szél erőművön dolgozom,de nemtalálok hozzá ,:alacsony fordúlaton termelő dinamót,:pl-úl egy 30v-os amater dinamót vagy valami hozzá hasonlót.Tisztelettel Nagy Lajos Sámsonkert-ből HBM megye (keleti régió) további szép napot és sok sikert

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*