2018. Március 18. 10:43

Frissitve04:17:07 AM GMT


Földenergia Geotermikus energia Támogatás a PannErgy geotermikus beruházásához


Támogatás a PannErgy geotermikus beruházásához

Támogatás a PannErgy geotermikus beruházásáhozA helyi hő- és hűtési energiaigény kielégítését szolgáló beruházásra 316 millió forintos támogatást kapott Miskolci Geotermia Zrt.

A PannErgy Geotermikus Erőművek Zrt. 90 százalékos tulajdonában álló vállalkozás a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség döntése értelmében 316 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A KEOP kétlépcsős pályázat első szakaszában elnyert támogatás a helyi hő- és hűtési energiaigény kielégítését szolgálja megújuló energiaforrásokból. A támogatás a több részletben megvalósuló miskolci fejlesztések első fázisához, a sikeres Mályi fúráshoz kapcsolódik.

A kétlépcsős pályázat második szakaszára – amely magába foglalja a visszasajtoló kút(ak), valamint a felszíni berendezések létesítését - a pályázatot várhatóan 2011. első felében adja be a cég. Ez utóbbi maximális értéke 1 milliárd forintot érhet el.

A PannErgy csoport első ízben nyert el kétlépcsős rendszerű támogatást.

Az elnyert forrás a vállalat szerint jelentős lépés a miskolci projekt első fázisának 2011-es megvalósításához, így a hőszolgáltatás idei megkezdéséhez.

Forrás: PannErgy

 Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*