2018. Május 22. 13:54

Frissitve04:17:07 AM GMT


Földenergia Geotermikus energia Visszatérő geotermikus távhővel fűtött fóliasátrakat építenek Miskolcon


Visszatérő geotermikus távhővel fűtött fóliasátrakat építenek Miskolcon

Megkapták a jogerős építési engedélyt, így már decemberben elkezdődhetnek annak a mintegy 7000 négyzetméteres fóliasátornak az alapozási munkái, amelyben a geotermikus energia másodlagos felhasználásával zöldséget termelnek majd a miskolci intézmények konyhái számára.

Mint ismeretes, a kft.-t év elején hozták létre, a Miskolc Holding Zrt. tagvállalataként, a város mezőgazdasági területeinek a hasznosítására. A Bedegvölgyben állattartó helyeket, karámokat, kiszolgáló helyiségeket építettek – a Start-program közmunkásainak közreműködésével – május végétől 67 mangalicát gondoznak itt, július végén pedig 40 szürkemarha érkezett.

Lantos Ottó elmondta, az elmúlt hetekben téliesítették a bedegvölgyi telep állattartó helyeit. A szürkemarhák és a mangalicák karámjainak oldalait ponyvákkal, szalmabálákkal kerítették be, hogy védje az állatokat a viharos szelektől, hófúvásoktól.

Az ügyvezető arról is beszámolt, hogy megkapták az építési engedélyt, így már a napokban elkezdődhetnek az alapozási munkái a Nádasréten annak a 7000 négyzetméteres fóliasátornak, amelyben – a geotermikus energia másodlagos felhasználásával, az avasi városrész visszatérő hőjével – zöldséget termesztenek majd, a tervek szerint évente mintegy száz tonnát. Az alacsony előállítási költségeknek köszönhetően, jóval a piaci ár alatt tudják majd ezeket az alapanyagokat a városi intézmények konyhái számára értékesíteni.
Mint megtudtuk, decemberben, a téli idő beálltáig szeretnék elvégezni a fóliasátor alapozási munkáit, a létesítmény alapkő-letételére előreláthatóan januárban kerül sor.


Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*