2018. Május 22. 23:34

Frissitve04:17:07 AM GMT


Gazdaság Üzlet Adókedvezményekkel ösztönöznék a megújuló energiaipart


Adókedvezményekkel ösztönöznék a megújuló energiaipart

Adókedvezményekkel ösztönöznék a megújuló energiaipartAz adórendszerbe épített ösztönzőkön dolgozik a nemzetgazdasági tárca, hogy a cégeknek érdekük legyen megújuló energiába, energiahatékonyságba fektetni – írja a Napi Gazdaság hétfői cikkében.

Hamarosan olyan új adótípus is megjelenhet, amely arra ösztönzi az energetikai vállalatokat, hogy minél nagyobb hatékonysággal szolgáltassák az energiát – derül ki az Olajos Péterrel, a Nemzetgazdasági Minisztérium energia- és klímapolitikai helyettes államtitkárával készített interjúból:
– Milyen feladatmegosztás érvényesül az energetikában a nemzeti fejlesztési és a nemzetgazdasági tárca között?
– Ez egy teljesen új kormányzati struktúra, ahol a jóval kevesebb minisztérium számos területen dolgozik munkamegosztásban. Az energetika kifejezetten osztott kompetencia. A Nemzetgazdasági Minisztériumhoz (NGM) az energetikán belül a stratégiai tervezés tartozik. Hangsúlyozottan foglalkozunk az alternatív és a megújuló energiákkal, illetve a kapcsolódó feladatokat tervezzük. Kiemelt jelentőségű az épületenergetika, hiszen az energiafogyasztás 40 százaléka oda esik. A harmadik nagy területünk a klímapolitika, ez két szempontból is fontos: egyrészt több száz milliárd forint nemzetgazdasági bevételről beszélhetünk, ha sikeresen értékesítjük a megmaradt kvótáinkat, másrészt a jövő évi magyar EU-elnökség és az év végi ENSZ-találkozó miatt olyan nemzetközi kötelezettségeink vannak, amelyek jelentős feladatokat jelentenek. Szinte minden területen együttműködésben állunk a fejlesztési tárcával; ők inkább a "kéz" vagyis a végrehajtók, mi pedig inkább az "agy" vagyunk.
A teljes interjú itt olvasható.

Forrás: napi.huHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*