2018. Február 24. 15:20

Frissitve04:17:07 AM GMT


Gazdaság Befektetés Tovább növelte részesedését az izlandi geotermikus piacon a Magma


Tovább növelte részesedését az izlandi geotermikus piacon a Magma

Tovább növelte részesedését az izlandi geotermikus piacon a MagmaÚjabb, ezúttal 32,32 százalékos tulajdonrészt szerzett a HS Orka-ban a kanadai Magma Energy preferált vevőként egy aukció során. Ezzel a korábban szerzett 10,78 százalékot is beleszámítva 43,1 százalékos tulajdonos lett a cég, s további 5 százaléknyi részvényre van opciója.

Az üzlet során a kanadai vállalat a Reykjavik Energy (RE) és két másik részvénytulajdonos üzletrészét vásárolja meg. A transzakcióval kapcsolatos tárgyalások nagy valószínűséggel lezajlanak ebben a hónapban, az üzletkötésre pedig szeptemberben kerül majd sor.

A mostani tőkebefektetéssel az 1978-ban elindított 75 megawattos svartsengi és a 2006-ban átadott 100 megawattos reykjaviki geotermikus áramtermelési kapacitást új erőművek építésével 425 megawattnyira szeretné bővíteni a HS Orka vezetése. A cég egyébként a szigetország legnagyobb magánkézben lévő energetikai vállalkozása.

– A mostani transzakció azonnal 86,4 megawattal, az Orka tervezett beruházásainak, valamint a Magma 12 megawattos nevadai erőművének elindulása után pedig összességében 206,5 megawattra növeli a Magma geotermikus kapacitását – jelentette ki Ross Beaty, a Magma vezérigazgatója. – Az üzlet révén jól ki tudjuk majd használni a nagy és jól fejlett izlandi geotermikus energiaipar adottságait, s egyben realizálhatjuk a Magma hatalmas nemzetközi geotermikus portfoliójával való együttműködésben rejlő szinergikus előnyöket.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*