2018. Február 24. 15:19

Frissitve04:17:07 AM GMT


Gazdaság Befektetés A legkorszerűbb napelemek az LG-től


A legkorszerűbb napelemek az LG-től

A legkorszerűbb napelemek az LG-tőlLead: Öt éves, mintegy 340 milliód dollár értékű szerződést kötött az LG Electronics a norvég REC Waferrel. A szerződés értelmében a koreai világcég a napelemmel működő gyártmányaiba a norvég beszállító által előállított szilíciumlapokat szereli.

A január 22-én, Szöulban aláírt szerződés értelmében 2010-től kezdődően öt éven keresztül folyamatosan növekszik a napenergia iparban jól ismert norvég cég beszállításainak mértéke. Az LG elképzelései szerint a szilíciumlapokat a koreai Gumiban működő üzemükben fogják fölhasználni, ahol korábban plazmapaneleket gyártottak.

A cég vezetőinek elképzelése szerint 2010 első negyedére, mintegy 220 milliárd koreai won befektetésével két, tömeggyártásra is alkalmas gyártósort alakítanak ki napenergia fölhasználásával működő termékeik gyártásához. A gyártósorok teljes kapacitása évi 120 megawatt lesz.

A beruházás időszerűségét jól jelzi, hogy ágazati szakértők előrejelzései szerint jövőre már mintegy 80 százalékos részesedése lesz a napenergia-iparban a kristályos szilíciumcelláknak, szemben a hagyományos vékonyréteges napelemek 20 százalékos piaci részesedésével.

A mostani beruházás jól illeszkedik a koreai óriás cég legutóbbi néhány évben kialakított új profiljához, amelyben a napenergia hasznosítására szolgáló eszközök – így többek között napelemek és napenergia-modulok – teljes arzenálját kifejlesztették.

Miután a cég a napenergiát a vállalati növekedés egyik fontos lehetőségeként értékeli, külön napelem-üzletágat is létrehozott, s a vállalat a napenergia-hasznosítás területén is jelentős beruházásokat eszközöl.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*