2018. Április 27. 2:26

Frissitve04:17:07 AM GMT


Gazdaság Befektetés Tőkét emelt a Genezis


Tőkét emelt a Genezis

Tőkét emelt a Genezis90 millió eurós zártkörű tőkeemelési megállapodást kötött a Genezis neves megújuló energia cégekkel, derül ki a vállalkozás tegnapi közleményéből.

A svájci, dél-afrikai vállalkozásokkal, valamint a Genezis (GEI) eredeti befektetőivel kötött megállapodás értelmében apportként mintegy 81, de további pénzbefektetéssel együtt is maximum 90 millió euró értékű befektetés érkezik a céghez. A 43-48 millió új, névre szóló, dematerizált törzsrészvény a korábban kibocsátott részvényekkel azonos jogokat testesítenek meg.

A tőkeemeléssel egyrészt a cég spanyolországi gyárának finanszírozását szeretnék biztosítani: elkészülhessen a gyárépület, megteremtődjenek az állami támogatás és a kedvezményes hitelek lehívásának feltételei, illetve hogy megrendelhessék a gyártóberendezéseket.

A tőkeemelés másik célja, hogy a GEI tervezett végelszámolása és tőzsdei kivezetése helyett a társaság új üzleti profilt kapjon. A dél-afrikai befektetők apportja elsődlegesen különböző magyar vállalatok tulajdoni hányadát jelenti. Ezek többek között magukban foglalják a Rudabányán kutatási joggal rendelkező több vállalkozás részvényeit és üzletrészeit, gépeket, berendezéseket és egyéb olyan vagyonelemeket, mint például a kutatási és bányászati jogok. A Genesis Energy neve „Genesis Energiaipari és Bányászati Befektetési Nyrt.”-re változik.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*