2018. Május 22. 23:23

Frissitve04:17:07 AM GMT


Gazdaság Pályázatok Újabb 410 megawatt szélerőmű kapacitás létesülhet hazánkban


Újabb 410 megawatt szélerőmű kapacitás létesülhet hazánkban

Újabb 410 megawatt szélerőmű kapacitás létesülhet hazánkbanÖsszesen 410 megawattos szélerőmű kapacitás létesítésére írt ki pályázatot a Magyar Energiahivatal (MEH). A kiírás szerint a jövő március 1-jéig várják a pályázatokat, s előtte két alkalommal (2009 szeptember 14-én és 2010. január 28-án) tartanak konzultációt az érdeklődők számára.

A korábban 330 megawattban korlátozott szélenergia kapacitást jelentősen, közel 150 százalékkal emeli az a pályázat, amelynek kiírása pénteken látott napvilágot. A most kiírt 480 megawattos kapacitásból 280 megawattnyi az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. és az Émász Hálózati Kft. területén épülhet, a fennmaradó rész pedig az ország többi részén: az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt., a Démász Hálózati Elosztó Kft., az Elmű Hálózati Kft. és az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. területén.

A pályázatokat 50megawattnál kisebb létesítményekre várják, ugyanakkor megawattonként 60 ezer euró pénzügyi forrást kell bemutatni a pályázóknak, de a fél megawatt alatti létesítmények esetében ettől eltekint a kiíró.

Az értékelés első fordulójában a pályázó alkalmasságát vizsgálják, majd a végleges döntés a kilowattóránként megajánlott kötelező átvételi ár, a megtermelt áram mennyisége és a működtetés időtartama alapján születik meg.Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Tárgy:
Hozzászólás:

Iratkozzon fel Ön is hírlevelünkre!

Név:* E-mail:*